Diensten

Ik ben werkzaam op de volgende expertise gebieden.

In mijn adviezen focus ik op een grondige analyse van de huidige situatie voor wat betreft uitdagingen, knelpunten, weerstanden en reeds ondernomen stappen. Altijd met respect voor het verleden en gericht op de toekomst. In het formuleren van oplossingsrichtingen betrek ik altijd (interne en externe) stakeholders. Commitment organiseren vanaf het eerste moment is cruciaal voor een gedragen plan en succesvolle uitvoering. Alleen ‘advies’ is niet mijn ding. Een goed advies verdient een gedegen executie. In die combinatie is mijn toegevoegde waarde maximaal.

Teameffectiviteit is in mijn dagelijkse praktijk bij klanten vaak een van de belangrijkste succesfactoren. Staat het team in verbinding, vindt er kruisbestuiving plaats, worden talenten benut? Hoe vindt besluitvorming plaats en wordt commitment georganiseerd? Actieleren staat centraal in mijn aanpak. Daarbij kijk ik zowel naar de individuen als naar de teameffectiviteit. Eigenaarschap vormt een kernbegrip in de aanpak. Inzetbaar van directie of managementteams tot teams in de operatie. Met een gericht stappenplan met ‘smart’ doelen om te komen van zelfinzicht naar zelfreflectie naar zelfacceptatie naar zelfvertrouwen en uiteindelijk zelfredzaamheid en daarmee verankering.

Casusgerichte intervisie waarbij het adagium geldt ‘van moeilijke stappen leer je het meest’. Deelname is niet vrijblijvend. Aan de hand van het intervisie stappen plan wordt er samen geleerd en worden gerichte vervolgstappen besproken en afgesproken. En uiteraard opgevolgd.